Значення слово ОСУ

«Осу» — слово, що ви будете найчастіше чути в Кіокушинкай Додзьо чи на Кіокушинкай турнірі. Коли Ви входите чи залишаєте Додзьо, Ви кланяєтесь і говорите «Осу». Коли Ви вітаєте людину, що займається Кіокушинкай Карате, Ви говорите “Осу” замість “привіт”. Коли Ви слідуєте наставлянню чи відповідаєте на запитання в залі, Ви говорите «Осу» замість «так», чи «я розумію». При виконанні Кіхон Ваза (Kіhon Waza) (основні техніки) у додзьо, кожен рух часто супроводжується голосним «Осу». При здійсненні спарингу в залі, якщо ваш супротивник застосовує гарну, складну техніку, Ви говорите «Осу», щоб визнати уміння вашого супротивника. Як ступінь поваги, бійці на турнірі кланяються і говорять «Осу» перед, до і після бою. Осу використовується в багатьох ситуаціях і, схоже, має багато значень.

 

«Осу» — скорочення слів:

— Oshі значення «Тиск…»
— Shіnobu значення «Піддаватися (будь-чому); витримувати іспит часом».

Це обіцянка каратиста слідувати Шляху. Означає: я витримаю! Я пройду свій шлях, як гідна людина. Я не зламаюся й не втомлюся. Це обіцянки терпіння! Кіокушинкай не можна вивчити швидко, тому що його вивчення засноване на передачі без слів, на осягненні, на вдосконаленні себе для розуміння того, що не може бути зрозумілим сьогодні – це Шлях.

«Осу» означає наполегливість, рішучість і завзятість. Щоразу, як ми говоримо «Осу», ми нагадуємо собі про це. Кіокушинкай-навчання дуже вимогливе. Ви підштовхуєте себе, поки, на вашу думку, ви не досягнете своєї межі. Спочатку ваше тіло хоче зупинитися, але ваша сила волі продовжує підштовхувати Вас. Коли ваш розум хоче зупинитися, Ваш дух підтримує Вас у русі. Ви терпите біль. Ви завзято продовжуєте займатися… Це і є Осу.